img_0448 img_0451

Ochre and Red bevind zich in twee sfeervolle monumentale panden in de steden Arnhem en Nijmegen. Al tientallen jaren zijn wij een begrip op het gebied van kleur en warmte. De elementen die het meest van invloed zijn bij het aangenamer maken van uw woonomgeving.

Deze oorspronkelijke kleuren, als eerste gebruikt in rotstekeningen en door vele kunstenaars omarmd, vormen een belangrijk onderdeel van onze uitgebreide collectie. Bestaande uit diverse meubelen waaronder stoelen en banken, oude Indiase kasten, vloerkleden, stoffen, verlichting en accessoires.

Ochre and Red een winkel met verrassingen, contrastrijk en vol persoonlijkheid. De uiterst zorgvuldig gekozen artikelen worden door ambacht lieden uit verschillende landen gemaakt. Veel van onze producten worden speciaal voor ons vervaardigd, zo werken wij al vele jaren met dezelfde leveranciers. Samen met hen ontwerpen en ontwikkelen we onze collecties, zodat er een unieke look onstaat! Wij kennen de mensen achter het werk en dragen zorg voor hun welzijn en het milieu.

Een belangrijk onderdeel vormt de complete verzameling van authentieke vintage Turkse kelims (vloerkleden van 40 a 50 jaar oud) allen anders in kleur en vormgeving, een ware lust voor het oog. Deze “schilderijen” kunnen alle losse elementen in uw huis prachtig met elkaar verbinden. Fraaie plaids en kussens maken het allemaal nog gezelliger. Daarnaast voeren wij een uitgebreide collectie van handgeweven stoffen, spreien en kussens uit Zuid India, tamelijk uniek in zijn soort en omvang.

Voor de slaapkamer zijn er spreien van katoen, fluweel en quilts van handbedrukte stoffen. De grotere maten kussens die wij voeren zijn zeer geschikt voor het hoofdeinde van een bed of om lekker in weg te zakken. Hoge staande lampen of kleine nachtlampjes geven het geheel een intieme sfeer.

International Craftsmanship staat voor eerlijke producten met een verhaal, door ons zorgvuldig geselecteerd, geproduceerd en gepresenteerd. De schoonheid en duurzaamheid van de artikelen zorgt dat u er vele jaren plezier van zult hebben. We juichen het alleen maar toe wannneer u zo lang mogelijk geniet van de bij ons aangekochte spullen, dit draagt ook bij aan het tegen gaan van verspilling. U vindt bij ons een bijzondere mix van stijlen en kleuren, waarbij oosterse en westerse cultuur in een unieke symbiose samenkomen. Naast een warm welkom zult u ervaren dat wij allen liefde en passie uitdragen voor onze producten, voorzien van een kundig advies.